Als je begint met schermen bij Gascogne, kun je materiaal van de vereniging lenen. Je krijgt van ons een fils de corps in bruikleen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Als het kapotgaat, moet je het zelf repareren. Het fils blijft eigendom van Gascogne. Als je zelf een fils koopt of als je stopt met schermen, dan dien je het geleende fils weer in te leveren.

We verwachten van onze leden dat ze binnen een jaar na aanmelding een volledige trainingsoutfit hebben, bestaande uit een elektrisch wapen, fils de corps, masker, vest en handschoen.

DSC_0928Wat moet ik als eerste kopen?

Na uiterlijk 6 maanden:

  • Elektrisch wapen
  • Fils de corps

Na uiterlijk een jaar:

  • Masker
  • Vest
  • Handschoen

Heb je deze items niet binnen de gestelde termijnen aangeschaft, dan ga je materiaalhuur betalen in de vorm van een toeslag van 20% op de contributie. Deze toeslag wordt bij iedere vervallen termijn met 10% verhoogd.

Waar kan ik materiaal kopen?

Je kunt via de vereniging materiaal bestellen. Wij kopen ons materiaal in bij Marker Fechtwelt in Duitsland. We hebben hiervoor een online bestelformulier gemaakt, dat we 4 keer per jaar rondsturen naar alle leden.

Als je zelf materiaal wilt kopen of bestellen, kijk dan hier voor nuttige tips. LET OP: vanwege de veiligheid moet alle schermmateriaal dat niet via de vereniging is aangeschaft, door de trainer of het bestuur worden gecontroleerd en goedgekeurd voordat het tijdens de trainingen mag worden gebruikt.