DSV Gascogne is de schermvereniging van Enschede. We zijn in 1965 opgericht als vereniging van de Universiteit Twente, maar sinds onze verhuizing van de campus naar de Performance Factory voor iedereen toegankelijk!

Training

Onze trainingen worden gehouden in de gymzaal van de Performance Factory. De maandagen wordt lesgegeven door de maitre, op donderdag is er ruimte voor vrij sparren. Daarnaast wordt er regelmatig getraind en geschermd met schermers van Agilité in Hengelo en DSV in Deventer.

Competitie

Schermtoernooien worden door het hele land gehouden. We stimuleren onze leden om hier zoveel mogelijk aan mee te doen, zowel de jeugd als senioren, door ze op de hoogte te houden van aankomende toernooien. Voor de jeugd zijn met name de DUO-toernooien aanbevolen en bovendien altijd in de buurt.

Materiaal

Wil je bij ons komen schermen, maar heb je (nog) geen eigen materiaal? Geen probleem, dit kun je van de vereniging lenen. We verwachten wel van onze leden dat ze binnen een jaar na aanmelding een basis trainingsoutfit hebben, bestaande uit een elektrisch wapen, fils de corps, masker, vest en handschoen.

Lid worden?

Om lid te worden kun je het beste contact opnemen met het bestuur. Voor het seizoen 2017-2018 gelden de volgende tarieven:

Leeftijd Lidmaatschap
Tot 12 jaar €15 per maand
Tot 18 jaar €20 per maand
Vanaf 18 jaar €30 per maand
UT/Saxion studenten €22,50 per maand

NB: Bovenstaande bedragen zijn exclusief de verplichte contributie voor de Koninklijke Nederlandse Schermbond (KNAS). De bondscontributie in 2017 bedraagt €23,75 per jaar voor leden t/m 20 jaar en €47,50 per jaar voor leden van 21 jaar en ouder.

Advertenties