Workshops schermen worden op aanvraag gegeven, meestal eenmalig als activiteit voor een groep vrienden, een dispuut of een bedrijfsuitje. Ook geven we series van meerdere workshops over een langere periode (bijv. in het kader van sportoriëntatie op middelbare scholen). De minimumleeftijd voor deelname aan een workshop is 16 jaar.

Een workshop duurt gemiddeld 1,5 uur (in overleg kan dit worden verkort tot 1 uur of worden uitgebreid tot 2 uur). Tijdens de workshops wordt een uitleg over het schermen gegeven, gevolgd door een basisinstructie voetenwerk en schermtechniek. Vervolgens worden er oefeningen gegeven waarmee de deelnemers op een leuke manier in aanraking komen met de schermsport. Aan het eind van de workshop worden onderling partijtjes geschermd en zal gekeken worden wie het schermen als beste heeft opgepakt.

Bij series workshops kunnen we, afhankelijk van de lengte van de serie, dieper op de schermsport en wedstrijdtechnieken ingaan. We kijken graag in overleg met u wat we kunnen bieden.

De deelnemers hoeven alleen een lange sportbroek, t-shirt en zaalschoenen (zonder zwarte zool of noppen) mee te nemen. Al het overige materiaal wordt door ons verzorgd. De workshops worden meestal in de gymzaal van de Performance Factory gegeven, maar kunnen in overleg ook op een andere locatie plaatsvinden.

Workshop schermen
Workshop schermen

Tarieven

  • Voor een incidentele workshop: €140 per uur.
  • Voor een serie van meerdere workshops geldt een lager tarief.
  • Voor studenten aan de Universiteit Twente en het Saxion in Enschede hanteren we een kortingsregeling.

Deze bedragen zijn inclusief zaalhuur en gebruik van het materiaal. Neem tijdig contact met ons op, aangezien de schermzaal gereserveerd moet worden. Voor workhops op locatie worden reiskosten doorberekend.

Demonstraties

DSV Gascogne verzorgt ook demonstraties op evenementen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de duur van de demonstratie en het aantal schermers dat meedoet. Laat ons weten wat u zoekt; in overleg is veel mogelijk!

Schermwapens