Bij Gascogne kun je kennismaken met de schermsport via diverse introductiecursussen. Beide cursussen wordt meerdere keren per jaar gegeven. Tijdens de introductielessen komen alle aspecten van de drie wapens aan de orde. Na de introductiecursus heb je een goed idee of schermen iets voor jou is en of je ermee door wilt gaan.

Introcursus volwassenen (>12 jaar)

De cursus voor volwassenen bestaat uit 10 lessen van een uur. Het maximumaantal deelnemers per cursus is 10. De kosten voor deze cursus bedragen €75,-. Dit is inclusief het gebruik van schermkleding en wapens. Voor studenten aan UT en Saxion die een geldige studentenkaart kunnen laten zien, geldt een gereduceerd tarief van €55.

Er zijn elk jaar twee cursussen. De eerstvolgende cursus begint op 14 september 2017. De eerstvolgende cursus begint na de zomervakantie. Aanmelden kan door dit inschrijfformulier in te vullen en naar het bestuur te mailen.

Introcursus (basisschool)jeugd

De cursus voor basisschooljeugd bestaat uit 4 lessen van een uur. De cursus wordt afgesloten met een onderling toernooi, waarbij elektrisch geschermd wordt. Het maximumaantal deelnemers per cursus is 10. Deelname aan de jeugdcursus kost € 25,-. Dit is inclusief het gebruik van schermkleding en wapens.

De startdata van de cursussen voor basisschooljeugd zijn als volgt:

  • maandag 27 februari
  • maandag 20 maart
  • maandag 8 mei
  • maandag 12 juni
  • maandag 11 september

Aanmelden kan door ons inschrijfformulier in te vullen en naar het bestuur te mailen.

Kleding

Tijdens de cursus maak je gebruik van de schermkleding en wapens van de vereniging. Wat je zelf moet meenemen: een lange trainingsbroek, een t-shirt en zaalschoenen (geen zwarte zolen of noppen).

Demo Kick-in UT 2013
Demonstratie schermen Kick-in UT 2013